Allt du behöver veta om ögonkrämer

Hudvård kan ibland kännas som en hel vetenskap – det finns många olika typer av produkter och ofta rekommenderas man att ha en hel uppsjö av dom i sin dagliga hudvårdsrutin. Att det är bra att smörja ansiktet med vårdande och återfuktande kräm är kanske ingen nyhet men visste du att det nästan är lika viktigt att använda bra ögonkrämer för att vårda och ta hand om den känsligaste huden i ansiktet – runt ögonen.

Vad är ögonkrämer?

Ögonkrämer är speciellt framtagna för att vårda och återfukta huden kring ögonen på ett skonsamt sätt. Egentligen kan man säga att det är som vilken typ av hudkrämer som helst bara det att dom har annorlunda egenskaper och är till för att använda på ett specifikt ställe. Ögonkrämer finns i många olika varianter, från olika märken och i olika prisklasser och har du aldrig provat att använda en kanske det är dags nu!

Därför är det bra

Huden kring ögonen är tunn och mycket mer känslig än den andra huden i ansiktet. Det är vanligt med problem som irritation, pigmentförändringar, ojämnheter och mörka ringar. Har man problem med huden kring ögonen ser man ofta trött ut – helt i onödan. Det är också huden runt ögonen som ofta drabbas av ålderstecken först – den tappar sin elasticitet och dom flesta ser sina första rynkor just kring ögonen.

Ögonkrämer har vårdande egenskaper anpassade till den tunna och känsliga huden runt ögonen. Det finns många olika typer av ögonkrämer – alla med olika egenskaper, för att man ska kunna förebygga och avhjälpa det problem man själv upplever. En ögonkräm är ofta tunn i konsistensen och inte alls lika fet som en vanlig hudkräm. Den ger lyster och vårdar och man kan hitta ögonkrämer framtagna bland annat för att:

  • Reducera mörka ringar
  • Reducera ojämnheter
  • Sakta ner åldrande, så som minskad elasticitet och rynkor

Tips vid inköp

För att välja rätt ögonkräm behöver man först fundera på vad man vill ha ut av den och välja en som kan hjälpa till med det. En annan sak att göra är att läsa på om olika märken på www.skonhetsguiden.se och kanske jämföra priser om man tycker att det känns viktigt. När man börja använda en ögonkräm får man ge det lite tid innan man märker skillnad, men har man en gång börjar använda en kommer det bli svårt att sluta!


Publicerat

i

av

Etiketter: