Anledningar att bära korsett

Korsetten kom till redan på 1500-talet och blev också sedermera en modern företeelse i det europeiska modet för kvinnor och män. Den har sedan dess haft en naturlig plats inom modeindustrin men har givetvis ändrats på olika sätt genom tiden. Under 1800-talet gjordes exempelvis olika tekniska framsteg som påverkade korsettens utformning. Under den tiden fick den utstå en hel del kritik innan den ändrades alltmer under 1900-talet.

Korsetten fick under 2000-talet ett uppsving i och med filmer som Moulin Rouge. Idag är plagget allt från ett mer vardagsplagg som ska synas till ett sexigt underklädesplagg som används med sin partner. Det är också välkänt inom till exempel goth-sfären.

En korsett för varje tillfälle

Det finns flera olika anledningar till varför du kan bära en korsett. Nedan går vi igenom dessa lite mer:

  • Skapa en timglasformad figur. Det finns korsetter som hjälper dig att skapa en timglasformad figur men också de som används under träning. Dessa ger dig en smalare midja på ett mer permanent sätt.
  • Framhäva din snygga figur.
  • Få plaggen att sitta och falla bättre. Om du till exempel har en tight klänning eller blus kan en korsett hjälpa till med att få kläderna att antingen sitta eller falla snyggare. Du kan också känna dig mer bekväm och tillfreds med detta.
  • Som underkläder till ett finare plagg eller som en finare topp. Bär korsetten som ett snyggt modeplagg och låt den synas!
  • Som ett sexigt underklädesplagg. Tillsammans med ett par sexiga trosor kan en sexig korsett pigga upp kärlekslivet. Eller varför inte använda på en dejt.
  • Få en rak(are) hållning. En korsett kan hjälpa dig med att få en rak eller rakare hållning.
  • Vid ryggproblem. Om du till exempel har eller har tidigare haft ryggproblem kan en korsett hjälpa dig med att stödja musklerna i ryggen.

Förutom olika anledningar till varför du bör eller kan bära en korsett, finns det även en uppsjö av olika modeller, former, material, färger, design och såklart pris. Det finns också korsetter för både män och kvinnor. Eftersom marknaden är så pass stor kan du också enkelt finna en som passar just dig och din kropp.


Publicerat

i

av

Etiketter: