Så fungerar tåstrumpor

Tåstrumpor finns i många olika modeller och valet av strumpor kan bero både på smak och vad man vill ha strumpan till. Exempel på olika tåstrumpor man kan välja mellan är:

  • Öppna tåstrumpor med tjocka separerare
  • Tåstrumpor med resår
  • Extra mjuka tåstrumpor

I slutändan använder man tåstrumpor för att de är bekväma och kan hjälpa till att skapa bättre rörlighet i fötterna. Vanligt är att normala strumpor pressar ihop tårna som inte får sin naturliga plats. Detta kan leda till begränsad rörlighet och till och med smärtor. En tåstrumpa tillåter att tårna får eget utrymme och passar därför fötterna perfekt.

Tåstrumpor för diabetiker

Diabetes kan leda till att man har extra känsliga tår, och därför är tåstrumpor ett populärt val hos diabetiker. Då man har känsliga fötter och tår kan man uppleva obehag eller smärta i fötterna, och här kan tåsockor göra stor skillnad för vardagen. Tåstrumpor ser till att tårna inte gnuggar mot varandra, något som kan ge upphov till slitningar. Har man känsliga fötter kan man även välja tåstrumpor utan resår för en extra mjuk känsla.

Ett effektivt skydd mot fotsvamp och fukt

Det är lätt att ta sina fötter för givet och trycka ner dom i trånga strumpor och skor. Detta gör att det ofta bildas fukt mellan tårna, något som kan ge upphov till fotsvamp eller dålig lukt. För att slippa detta kan tåstrumpor göra stor skillnad eftersom de separerar varje tå och hindrar att fukt bildar mellan dem. Detta ser till att bakterier får svårare att spridas mellan tårna och att fötterna håller sig fräscha längre.

Använd tåstrumpor vid träning

Ett annat tillfälle då tåstrumpor är ett mycket bra alternativ är vid träning. Då man utför mer pulshöjande aktiviteter som innefattar hela kroppen såsom löpning, power walks eller promenader tar fötterna mycket stryk. Det är vanligt att man får problem med smärta eller obehag i sina fötter under denna typ av fysisk aktivitet. Tåstrumpor hjälper till att placera fötterna i ett mer naturligt läge, något som gör träningspasset mer angenämt. Ska man använda sina fötter under en längre tid är tåstrumpor särskilt uppskattade och effektiva.


Publicerat

i

av

Etiketter: