Skapa en hudvårdsrutin med Exuviance

28 sep
Skapa en hudvårdsrutin med Exuviance

Med en bra hudvårdsrutin kommer en bra och vacker hud. Att ta hand om huden i sitt ansikte är viktigt med tanke på allt den utsätts för – starkt solsken, växlande temperaturer och miljöer samt smuts av olika slag. Med produkter från Exuviance kan man skapa sig en riktigt bra hudvårdsrutin som både vårdar och återfuktar huden. Vilka produkter man behöver kan du läsa mer om här.

Vilken hudtyp har du?

För att få bra effekt av den dagliga hudvårdsrutinen handlar det inte om att köpa dyra produkter bara för att någon annan säger att dom är bra. Det viktigaste är att man utgår från sin egen hudtyp, som kan vara torr och känslig lika väl som fet och oljig. Hudvårdsprodukter anpassas nämligen efter olika hudtyper och väljer man fel kan det göra mer skada än nytta.

Exuviance har produkter för alla hudtyper och kan även användas av personer med väldigt känslig hy, samt av personer med hudsjukdomar. För den som känner sig osäker på sin hudtyp är det bra att börja med att besöka en hudterapeut som använder sig av märket Exuviance.

Produkter från Exuviance

För en bra hudvårdsrutin behövs några olika produkter. Det viktigaste är egentligen att man ger huden fukt och att man håller den ren, men det finns även andra produkter som kan vara till nytta.

  • Rengöring – En bra hudvårdsrutin börjar alltid med rengöring för att få bort eventuella sminkrester och annan smuts som lagt sig över ansiktet. Exuviance erbjuder flera olika rengöringar och givetvis väljer man en som rekommenderas för den hudtyp man har.
  • Peeling – För att få bort döda hudceller från huden så använder man sig av någon form av peeling. Detta behöver man inte göra varje dag, men gärna någon gång i veckan, efter att man rengjort ansiktet som vanligt. Exuviance har peelings i olika prisklasser och kan användas även på torr och känslig hud.
  • Mask – Även mask är en produkt man kan använda sig av någon gång i veckan istället för varje dag. För bästa effekt gör man då detta efter att ansiktet rengjorts och peelats. En ansiktsmask kan ha olika egenskaper, men generellt används dom till återfuktning.
  • Fuktgivande kräm – En bra hudvårdrutin avslutas givetvis med en fuktgivande kräm som passar för den aktuella hudtypen. Exuviance har både dag, – och nattkrämer som är både feta och lätta – alltså något som passar för alla.