Skor från Vagabond håller vad de lovar

Skor från Vagabond håller vad de lovar

Tycker du om snygga och trendiga skor som dessutom är sköna och skapade i ett bra material? Då är skor från Vagabond något för dig! Vagabond anses vara ett av Europas ledande varumärken för skor. Man brukar tänka på trendiga skor på fashionistas när man hör varumärket Vagabond, samtidigt som skorna är komfortabla och i mycket god kvalitet.

Vagabond – ett svenskt företag

Vagabond grundades år 1973 i Varberg på den svenska västkusten. Idag återfinns huvudkontoret där, men också designstudio, butik samt prototypverkstad. År 1993 grundades också Vagabond International AB. Vagabond skor och accessoarer tillverkas idag i omkring 2 miljoner par per år, och produktionen av skorna tillverkas helt i egen regi. Produkterna säljs över hela världen. Det finns vissa konceptbutiker som kallas för Vagabond Store och dessa kan du hitta i bland annat Köpenhamn, London, Berlin och Stockholm.

Om du har svårigheter att ta dig till en konceptbutik, eller bara vill sitta hemma i soffan och kolla på skor, så kan du givetvis köpa Vagabond skor på nätet. Det finns flera skobutiker på internet som säljer skorna, samt du kan även köpa Vagabond skor direkt på deras hemsida.

Du hittar skor för kvinnor och män i flera olika utföranden och färger, allt från sneakers och boots till sandaler och pumps. Inspirationen till skorna hämtar företaget från många olika håll, och ledorden är design, mode och kvalitet. Du har också möjlighet att köpa olika slags accessoarer som matchar dina skor, som till exempel väskor, handskar och plånböcker.

Ett hållbart och miljömedvetet företag

Vagabond är ett företag som fokuserar mycket på att vara så hållbart och miljömedvetet företag som möjligt. De är till exempel noggranna med materialet, att personalen får rätt utbildning och vet sina rättigheter samt försöker nå nya medvetna mål.

Vagabond uppmanar även sina kunder att lämna in sina Vagabond skor som inte längre kan användas, till deras butiker, för att skorna ska kunna återvinnas eller användas på annat sätt.

Företaget donerar också pengar varje år. Exempel på organisationer som de har donerat pengar till är Musikhjälpen, UNHCR, Världsnaturfonden WWF, Läkare utan gränser, BRIS samt Min Stora Dag.


Publicerat

i

av

Etiketter: