Stockholm – hur går en utbildning till?

Stockholm – hur går en utbildning till?

HLR, Hjärt- och lungräddning, görs i syfte att starta igång hjärtat eller andningen igen hos någon som råkat ut för ett hjärt- eller andningsstopp. HLR, särskilt om det görs i kombination med en så kallad hjärtstartare, kan öka en persons chans till överlevnad med upp till 30%. Det är enkelt att gå en HLR-utbildning i Stockholm och olika utbildningar riktar sig mot olika åldrar. Det är nämligen aldrig en dålig tidpunkt att gå en utbildning inom HLR. När man väl har gått en utbildning så är det en bra idé att uppdatera sina kunskaper med jämna mellanrum. Det är på grund av flera olika anledningar. Till exempel så kan riktlinjerna för HLR ha förändrats sedan man gick utbildningen, man kan lätt glömma bort informationen som man fick under sin utbildning och det är därtill vanligt att man mister sitt självförtroende ju mindre man kommer ihåg. Att inte våga rycka in och hjälpa någon med ett hjärt- eller andningsstopp är nämligen relativt vanligt, men ett problem som är enkelt att åtgärda genom att se till så att man håller sina HLR kunskaper uppdaterade. 

Så går en HLR-utbildning i Stockholm till

HLR-utbildningar i Stockholm är avsedda både för privatpersoner och för anställda på företag och arbetsplatser. Alla HLR-utbildningar utgår från riktlinjerna som tas fram av Svenska rådet i hjärt-lungräddning, och efter utbildningen får alla deltagare ett certifikat i HLR. Det smidigaste är att HLR-instruktören kommer ut till den plats där eleverna finns och genomför själva utbildningen där. Under en grundkurs i HLR så lär man sig dels på dockor och dels på varandra. Utbildningen består av flera olika moment och delar, som alla kan vara livsviktiga närmste väl gäller. Utbildningens deltagare får till exempel lära sig:

  • Hur man kontaktar SOS Alarm och vilken information som är viktig under det samtalet
  • Hur man kontrollerar olika livstecken
  • Hur man gör hjärt- och lungräddning med både hjärtkompressioner och inblåsningar
  • Hur man tar hand om någon som är medvetslös 
  • Olika tekniker för hur man kan få upp ett fysiskt föremål i halsen som orsakar andningsstopp
  • Hur man hanterar en hjärtstartare

Utrustning under en HLR-utbildning

Under utbildningens gång så tränar deltagarna dels på varandra och dels på halvkroppsdockor. Så kallade luftvägsstoppsvästar används på deltagarna för att man ska kunna träna på att få upp ett okänt föremål ur en persons hals och inte vara rädd för att ta i ordentligt. 


Publicerat

i

av

Etiketter: