Vad ingår egentligen i en flyttstädning?

Har du bestämt dig för att anlita en firma till din flyttstädning, eller står du i valet och kvalet? Kanske funderar du på vad det egentligen är som ingår – och vad som inte ingår? Om det är värt att anlita hjälp eller om det är lika bra att göra jobbet själv? Här kan du läsa mer om flyttstädning, så kanske det blir lättare för dig att fatta ett beslut.

Det här ingår i en flyttstädning

En flyttstädning skulle kunna liknas vid en ordentlig storstädning. Skillnaden är att bostaden i regel är helt tömd på både möbler och prylar den dagen städningen ska äga rum och det är därmed enklare att komma åt i skrymslen och vrår som man normalt inte gör.

Egentligen är det enklare att beskriva vad som inte ingår i en flyttstädning, eftersom göra-listan annars är väldigt lång. Varje enskilt rum ska städas ordentligt, vitvaror ska dras fram och rengöras, det ska torkas inuti skåp och lådor. Fönster ska putas och väggar ska torkas.

Det som däremot inte ingår är städarbeten som omfattar bostadens utsida, till exempel fasadtvätt eller städning i trädgården. Oavsett om du anlitar en firma eller inte är detta alltså något du kommer att behöva göra själv – förutsatt att du inte kommit överens om annat med den nya ägaren.

Anlita firma eller städa själv?

Många som är mitt uppe i en flytt, som i sig är ganska jobbig och tidskrävande, ställer sig säkerligen denna fråga. Ska man genomföra sin flyttstädning själv, eller är det bättre att anlita en firma? Svaret är såklart högst individuellt – det beror helt enkelt på om man har tid, lust och ork att städa själv samt i vissa fall om man känner att man har råd att lägga pengar på att anlita någon.

Det finns hur som helst en hel del fördelar med att anlita en städfirma, till exempel:

  • Du sparar tid
  • Jobbet blir ordentligt gjort
  • Du är inte ansvarig om den nya ägaren inte blir nöjd

Den enda nackdelen är egentligen just det faktum att det kostar pengar, så känner du att du hellre läggen den pengen på något annat så går det såklart lika bra att stöda själv. Det enda man bör tänka på är att läsa på om kraven för flyttstädning och se till att göra det ordentligt direkt.


Publicerat

i

av

Etiketter: