Vi människor har använt sexleksaker i tiotusentals år

När en diskussion om vuxenleksaker inleds är det lätt hänt att de personer som diskuterar genast hakar upp sig på vibratorer. Men även om dessa sexleksaker är fantastiska och har många fördelar finns det även många andra typer av leksaker att upptäcka. Ett exempel på sådan är den sexleksak som en gång i tiden var den första vuxenleksaken i världen: dildon.

Det finns nämligen många intressanta fakta kring vuxenleksaker som du förmodligen inte känner till. Visste du till exempel att vi människor faktiskt har använt sexleksaker i tiotusentals år? Den allra äldsta dildon ska ha sett världens ljus för omkring 28 000 år sedan. Den var tillverkad i en bergart som kallas siltsten. Vi kan bara föreställa oss hur hård denna dildo egentligen var, men högst sannolikt gjorde den det jobb som den var skapt för att utföra.

Utvecklingen har kommit långt sedan den första dildon tillverkades

Långt innan vi människor började tillverka massagestavar i glas och andra material användes alltså dildos av sten. Som tur är har utvecklingen gått ganska fort sedan dess. Därför finns det idag ett betydligt större och mer komplext urval av vuxenleksaker att välja bland. För även om den klassiska gamla dildon är en utmärkt och mångsidig sexleksak kan du vilja komplettera din arsenal med andra typer av produkter.

Med detta sagt kan den klassiska dildon faktiskt användas till mycket mer än vad de flesta kanske tror. Den är nämligen inte bara till för vaginal penetration utan kan även användas såväl oralt som analt. Om den är dubbel kan den dessutom delas med en partner. På så vis kan den användas för att uppfylla en rad olika sexfantasier, bara du vågar vara lite kreativ.

Så väljer du ut en vuxenleksak att använda själv eller med någon annan

Vad bör man då klicka hem från eller liknande nätbutiker, kanske du undrar? Du kan med fördel resonera så här:

  • Om du är ensam och vill försöka hitta G-punkten kan du välja att införskaffa en G-punktsstav.
  • När du vill experimentera i sängkammaren med din partner finns det flera vuxenleksaker som är tänkta att användas av par att välja bland.
  • Den klassiska dildon behöver inte vara ett dåligt val bara för att den är beprövad.

Det viktiga är att du hittar en leksak som du gillar att använda.


Publicerat

i

av

Etiketter: